Economische groei in Eindhoven, 2019*

© Hollandse Hoogte
Economische groei in Nederland, Noord-Brabant, Zuidoost Noord-Brabant en Eindhoven 2016 – 2019*

Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de stad Eindhoven zijn verschillende indicatoren, zoals de economische groei en de bbp per sector, berekend. Ter vergelijking zijn de cijfers over Nederland, Noord-Brabant en Zuidoost Noord-Brabant ook opgenomen. Dit onderzoek is uitgevoerd door UDC/Eindhoven op verzoek van de gemeente Eindhoven.

In deze publicatie is het gemeentelijke groeicijfer over 2019 herzien op basis van nieuwe broninformatie. Het cijfer is ook beschikbaar gesteld naar vier bedrijfstakken. Daarnaast zijn de cijfers over het jaar 2018 aangepast met nieuwe gemeentelijke brondata. Zowel de uitkomsten van 2018 als 2019 zijn aangesloten op de herziene macrototalen van Nationale Rekeningen.