Mening over maatschappelijke kwesties

Mening van Nederlandse volwassenen over vijf maatschappelijke kwesties: criminaliteit, de bevolkingsdichtheid, de multiculturele samenleving, de mentaliteit van de bevolking en milieuvervuiling. Mensen konden aangeven of ze deze kwesties als een probleem ervaren.

In het onderzoek Sociale samenhang en Welzijn zijn deelnemers aan het onderzoek in 2018 gevraagd naar hun mening over de volgende maatschappelijke kwesties in Nederland: criminaliteit, de bevolkingsdichtheid, de multiculturele samenleving, de mentaliteit van de bevolking en milieuvervuiling. Mensen konden aangeven of ze deze kwesties als een probleem ervaren met de antwoordcategorieën:

  1. geen probleem,
  2. een klein probleem,
  3. geen klein, maar ook geen groot probleem,
  4. een groot probleem,
  5. een heel groot probleem en
  6. weet ik niet.