Banen in steden vergelijkbaar met Leiden, 2014-2017

© Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie
Banen in steden vergelijkbaar met Leiden naar economische activiteit en persoonskenmerken, 2014-2017.

Om een eerste indruk te krijgen van de ontwikkeling van de Leidse werkgelengheid in de afgelopen jaren heeft de gemeente Leiden het CBS (in het kader van UDC/Leiden071) dit voorjaar gevraagd om een tabellenset te maken over banen in Leiden. De tabellen gaan over de banen in Leiden in de periode 2014 t/m 2017, met achtergrondkenmerken van de werknemers met de betreffende baan. Deze tabellenset is hier te vinden.

Om deze cijfers over Leiden in breder perspectief te kunnen plaatsen, heeft de gemeente Leiden nu gevraagd om twee vergelijkbare tabellensets samen te stellen op basis van gemeenten die enigszins lijken op de gemeente Leiden. Enerzijds gaat het om een vergelijksgroep van vier universiteitssteden (Delft, Enschede, Nijmegen en Tilburg) en anderzijds om vier steden zonder universiteit (Dordrecht, Haarlem, Zaanstad en Zoetermeer).