Criminaliteit in netwerken van jongeren uit Den Haag Zuidwest

Skyline van Den Haag
© Hollandse Hoogte / Nederlandse Freelancers
Het Urban Data Center (UDC) Den Haag heeft een vernieuwend onderzoek uitgevoerd naar de sociale netwerken van jongeren in Den Haag. Er is bekeken wie deze groepen jongeren thuis, op school, op het werk of in familiekringen zouden kunnen tegenkomen en welk percentage van die mogelijke contacten verdacht is van een ernstig crimineel feit.
Het is de eerste keer dat een sociaal netwerk in een gemeente in kaart wordt gebracht. De uitkomsten van dit onderzoek vertellen de gemeente in hoeverre criminaliteit verweven is in de sociale structuren van Haagse jongeren, en in het bijzonder jongeren uit Zuidwest, en binnen welke domeinen ze hun beleid hierop kunnen versterken.