Hoeveel mannen en vrouwen werken bij de getroffen branches?

In december 2019 werkten er in totaal zowel 1,1 miljoen mannen als 1,1 miljoen vrouwen in branches die in aanmerking komen voor overheidssteun volgens de zogeheten TOGS-regeling. Van deze werknemers is 40 procent tussen de 25 en 45 jaar.
Op verzoek van de media heeft het CBS onderzocht hoeveel mensen er werken in de branches die in aanmerking komen voor overheidssteun volgens de zogeheten TOGS-regeling. Ook is bekeken tot welk geslacht en leeftijdsgroep zij behoren en welk uurloon zij verdienen. De lijst met branches is gebaseerd op de zogeheten Standaard Bedrijfsindeling (SBI). Niet elk bedrijf uit een van de branches op deze lijst komt in aanmerking voor overheidssteun. Hier bestaan aanvullende voorwaarden voor. Het CBS heeft hier echter geen nader onderzoek naar gedaan en de hele groep van branches op de lijst onderzocht. Het onderzoek maakt gebruik van de lijst van branches op 10 april. Hierna kan de lijst van branches nog zijn gewijzigd. De resultaten van het onderzoek zijn hier te vinden.