Haalbaarheidsonderzoek gemeentelijk vastgoed en branden

Brandweerwagen onderweg
© ANP
Het CBS heeft voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd met de vraag of een goed kwantitatief beeld gegeven kan worden over de omvang van het gemeentelijk vastgoed en de brandincidenten in gemeentelijke vastgoed.

Op basis van de registers BAG, WOZ , Handelsregister en Geïntegreerd Meldkamer Systeem, en in het bijzonder door informatie uit deze registers met elkaar te combineren, heeft het CBS onderzocht in hoeverre er goede en volledige informatie uit de registraties kan worden gemaakt voor om een:

  • een goed kwantitatief beeld van het gemeentelijk vastgoed
  •  een goed kwantitatief beeld van brandincidenten in gemeentelijk vastgoed. 

Het haalbaarheidsonderzoek is bekostigd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Deze publicatie is op aanvraag beschikbaar via maatwerk@cbs.nl met referentienummer 190722.