Prettig wonen in Den Haag, 2015-2017

Zwaaiende dame op straat
© ANP
In dit onderzoek is onderzocht welke factoren samenhangen met de leefbaarheid in Haagse wijken.

Het CBS Urban Data Center/Den Haag heeft op verzoek van de Dienst Publiekszaken (DPZ) van de gemeente Den Haag een onderzoek uitgevoerd naar prettig wonen in de stad.

[video: https://www.cbs.nlnl-nl/video/7329f1523df24b16b2fb037d77116a2b]

De dienst heeft als ambitie om samen met betrokkenen wijkplannen op te zetten op basis van feiten én vanuit het perspectief van de bewoners en ondernemers. Deze wijkplannen zijn voor de gemeente Den Haag hét participatie-instrument om samen met bewoners, ondernemers en instellingen te bepalen aan welke maatschappelijke wijkdoelen in de komende vier jaar wordt samengewerkt. Daarbij staan het verbeteren van leefbaarheid, veiligheid, gezonde leefomgeving en sociale cohesie centraal. Leefbaarheid is daarbij vertaald naar hoe prettig mensen in hun wijk wonen. Om te weten welke verbeteringen prioriteit hebben, is het van belang om te weten welke factoren samenhangen met het 'prettig wonen'. Dit interactieve dashboard neemt je mee in het verhaal van het onderzoek en geeft de resultaten weer.