Aanvullend statistisch onderzoek voor de VNFKD, 2020

1. Inleiding

Het Centraal Bureau voor de Statistiek brengt op verzoek van de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten in Kinder- en Dieetvoeding (VNFKD) statistische informatie in kaart over de leden. Door middel van een uitvraag onder de leden in combinatie met de omzetstatistieken van het CBS zijn resultaten verkregen over de omzet en werkzame personen van de leden binnen de kaders van kinder- en dieetvoeding. Kinder- en dieetvoeding heeft betrekking op producten die specifiek zijn bedoeld voor zuigelingen en jonge kinderen (0-3 jaar), op medische voeding en op producten voor gewichtsbeheersing.
In hoofdstuk 2 worden de resultaten besproken van de koppeling tussen de KvK-nummers van de leden van de VNFKD en de eenheden van het CBS (bedrijfseenheden). Deze koppeling wordt gebruikt bij het verzamelen en verwerken van gegevens uit de omzetstatistieken (hoofdstuk 3).
Ten opzichte van het vorige onderzoek over verslagjaar 2018 is het ledenbestand licht gewijzigd. Verder heeft er voor een aantal leden een correctie plaatsgevonden in het aantal werkzame personen. Om de cijfers in het huidige rapport beter te kunnen duiden is voor 2018 ook de totale omzet, de omzetverdeling tussen binnen- en buitenland en het (gecorrigeerde) aantal werkzame personen toegevoegd.