Onderzoek naar aanleiding van coronapandemie

© Hollandse Hoogte / EPA

Gebruik van steunmaatregelen corona

Een van de gevolgen van de coronapandemie voor de culturele en creatieve sector waren de periodes van lockdown waarin onder andere culturele instellingen hun deuren moesten sluiten en de maatregelen gericht op het beperken van de publiekscapaciteit (1,5 meter en maximum aantal bezoekers per vierkante meter).

De overheid heeft via verschillende pakketten aan generieke steunmaatregelen (onder andere NOW, TOGS, TVL, TOZO) geprobeerd om de financiële gevolgen van de pandemie voor de bedrijven en zelfstandigen in Nederland te beperken. Het CBS heeft de deelname aan en de effecten van deze maatregelen regelmatig in kaart gebracht. Via onderstaande link is de slotrapportage van het onderzoek naar de steunmaatregelen voor de culturele sector beschikbaar.

Slotrapportage steunmaatregelen corona culturele sector 

Deze rapportage is onderdeel van een breder onderzoek naar het Gebruik van steunmaatregelen corona per 30 juni 2022.

Omzet en inkomenspositie zzp’ers in culturele sector

Ook heeft het CBS onderzoek gedaan naar de effecten van de coronapandemie op de omzet en inkomens van zzp’ers in de culturele en creatieve sector. De resultaten met betrekking tot de omzetgegevens van zzp’ers hebben een experimenteel karakter en zijn indicatief.

Omzet en inkomenspositie zzp’ers in culturele sector.