Werkbeleving Zorg en Welzijn zzp’er

© Hollandse Hoogte / Allard de Witte

Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) heeft u verschillende redenen om in de sector zorg en welzijn te werken. Waarom werkt u als zzp’er in de sector zorg en welzijn? Hoe zien uw werkzaamheden eruit? Hoeveel uur per week werkt u? Hoe tevreden bent u over uw werk als zzp’er? En hoe lang bent u al zzp’er? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoeken dit.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Werkbeleving Zorg en Welzijn zzp’er.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de werkbeleving van zzp’ers in de sector zorg en welzijn. De resultaten hiervan helpen om beleid te maken.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft van de Belastingdienst gegevens gekregen over zzp’ers in de sector zorg en welzijn uit de registratie van de winstaangifte. Hieraan zijn de adressen uit de Basisregistratie Personen (BRP) gekoppeld. In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke zzp’er kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere zzp’ers.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek Werkbeleving Zorg en Welzijn zzp’er kunt u kans maken op één van de 2 iPads of VVV Cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Aan het einde van de vragenlijst ziet u direct of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Het onderzoek Werkbeleving Zorg en welzijn zzp’er is een nieuw onderzoek. Er zijn nog geen resultaten over dit onderzoek. Resultaten van vergelijkbare onderzoeken (Werkbeleving Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn en Werkgeversonderzoek Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn) vindt u hieronder.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.