© ANP

Werkbeleving Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

Werken in een prettige en veilige werkomgeving is voor de meeste mensen heel belangrijk. Geldt dit ook voor jou? Hoe tevreden of ontevreden ben je over jouw baan in de sector zorg en welzijn? Hoe is bijvoorbeeld de werkdruk? En wat vind je van de organisatie waarin je werkt? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoeken dit.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: zorg en welzijn.

Waarom dit onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de werkbeleving van medewerkers in de sector zorg en welzijn. De resultaten hiervan helpen om beleid te maken en om arbeidsomstandigheden te verbeteren. 

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Polisadministratie. De Polisadministratie bevat gegevens over banen uit de sectoren zorg en welzijn. Aan deze gegevens koppelen we adressen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke werknemer kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen uit uw sector.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Werkbeleving kunt u kans maken op één van de 8 iPads of VVV cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Resultaten van eerdere onderzoeken vindt u hier.

• Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) https://azwstatline.cbs.nl/#/AZW/nl/
• Dashboard Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn https://dashboards.cbs.nl/v1/AZWDashboard/
• Onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang (WJK https://www.azwinfo.nl/

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie hierover vindt u door te klikken op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.