Veiligheidsmonitor

Een bord bij in Rotterdam, waarschuwt tegen Inbrekers.
© Hollandse Hoogte
Een veilige woon- en leefomgeving is voor de meeste mensen heel belangrijk. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en I&O Research willen graag weten hoe mensen in Nederland hun veiligheid ervaren. Daarom voeren we het onderzoek de ‘Veiligheidsmonitor’ uit. U kunt door het CBS of I&O Research uitgenodigd worden om deel te nemen aan dit onderzoek.

Hoe doe ik mee?

Uitnodiging van het CBS

Een uitnodiging van het CBS is ondertekend door de directeur van het CBS. Heeft u een uitnodiging gekregen van het CBS om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Veiligheidsmonitor.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Uitnodiging van I&O Research

Een uitnodiging van I&O Research is ondertekend door de directeur van I&O Research. Heeft u een uitnodiging gekregen van I&O Research om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen. Klik op: Veiligheidsmonitor.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk voor gemeenten, de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Met uw deelname kan beter beleid gemaakt worden voor veiligere buurten en gemeenten.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek ‘Veiligheidsmonitor’ kunt u kans maken op één van de 25 iPads of VVV Cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een CBS-medewerker zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Resultaten van eerder onderzoek vindt u hieronder bij 'Relevante links'.

Contact

Uitnodiging van het CBS

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

Uitnodiging van I&O Research

Wilt u contact opnemen met I&O Research? Bel gerust op 0800-0191 (gratis). U kunt ook naar veilig@ioresearch.nl mailen.

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.

Recente artikelen