© Hollandse Hoogte / Westend61 GmbH

Grenzeloos Studeren

Meedoen in tijden van corona

Juist in deze moeilijke tijden hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Het CBS gaat daarom door met gegevens  verzamelen. Wilt u weten hoe we op dit moment werken? Klik dan op Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur voor de nieuwste informatie.

Over het onderzoek

Het CBS onderzoekt of recent hbo- en universitair afgestudeerden een tijd van hun studie in het buitenland hebben doorgebracht. We zijn benieuwd waarom je hier wel of niet voor gekozen hebt. 

Hoe doe ik mee?

Heb je een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Je kunt met je gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Grenzeloos studeren.

Wil je eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

We willen weten welk effect buitenlandervaring op baankansen heeft. We zijn daarbij geïnteresseerd in ontwikkelingen in de tijd.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Jouw deelname is daarom erg belangrijk: je vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Je gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met je gegevens. Je persoonsgegevens worden gescheiden van je antwoorden. Hoe wij omgaan met je gegevens kun je lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Met je deelname aan het onderzoek Grenzeloos studeren kun je kans maken op één van de iPads ter waarde van €365,-. Indien je online gerespondeerd hebt, zie je direct aan het einde van de vragenlijst of je de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een CBS-medewerker zal deze je aan het einde van het interview laten weten of je gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met je opgenomen worden. In de brief die je van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer je mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Wil je meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wil je contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.