Grenzeloos Studeren

De EU wil weten in hoeverre studenten in het hoger onderwijs een tijd van hun studie in het buitenland doorbrengen. Het CBS onderzoekt dit bij personen die in het afgelopen academisch jaar een hbo- of universitair diploma hebben behaald.

Naar de vragenlijst

Heeft u per brief een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen aan het onderzoek Grenzeloos studeren. Ook is het mogelijk om de vragenlijst in te vullen via uw smartphone of tablet door de QR code in de brief te scannen.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek?

Onderzoek wijst uit dat studeren in het buitenland de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. De EU wil daarom weten hoeveel studenten wel of niet naar het buitenland gaan en wat de reden voor die keuze is.

Waarom ben ik uitgekozen?

Je ontvangt van ons een uitnodiging als je in het studiejaar 2017/2018 een hbo of universitair diploma hebt behaald. Voor dit onderzoek vraagt het CBS een beperkt aantal personen. Jij bent daar één van. Je vertegenwoordigt veel andere inwoners in Nederland. Het is daarom belangrijk dat je mee doet aan het onderzoek. Je helpt ons daar enorm mee.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met jouw deelname aan het onderzoek Grenzeloos Studeren maak je kans op één van de 11 iPad’s ter waarde van € 449,-. Als je de vragen online invult, zie je direct aan het eind van de vragenlijst of je een van de winnaars bent. Snel daarna wordt er contact met je opgenomen. In de brief die je van het CBS ontvangen hebt, staat tot wanneer je kunt meedoen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd.

Voor meer informatie over het algemeen beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kun je kijken op de algemene pagina Beloningen.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.