Grenzeloos Studeren

De EU wil weten in hoeverre studenten van het hoger onderwijs voor hun studie, tijd in het buitenland doorbrengen. Het CBS onderzoekt dit bij personen die in het afgelopen academisch jaar een Associate Degree, hbo- of universitair diploma hebben behaald.

Naar de vragenlijst

Heeft u per brief een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen aan het onderzoek Grenzeloos studeren. Ook is het mogelijk om de vragenlijst in te vullen via uw smartphone of tablet door de QR code in de brief te scannen.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek?

Onderzoek van de EU wijst uit dat studeren in het buitenland bijdraagt aan betere kansen op de arbeidsmarkt. De EU wil daarom weten of studenten wel of niet in het buitenland gaan studeren, en zo ja: in welk land of welke landen, hoe lang en waarom? En van studenten die niet naar het buitenland gaan om te studeren, wil zij graag weten, waarom niet. Om deze ontwikkeling goed te kunnen monitoren en stimuleren, voert het CBS daarom het onderzoek ‘Grenzeloos studeren’ uit.

Waarom ben ik uitgekozen?

U ontvangt van ons een uitnodiging als u in het studiejaar 2016/2017 een Associate Degree, hbo- of universitair diploma behaald heeft. Voor dit onderzoek vraagt het CBS een klein aantal personen. U bent er daar één van. U vertegenwoordigt dus veel andere inwoners in Nederland. Het is daarom belangrijk dat u aan dit onderzoek meedoet. U helpt ons daar enorm mee.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Grenzeloos Studeren kunt u kans maken op één van de vier iPad’s. Aan het einde van de vragenlijst ziet u direct of u een van de winnaars bent. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.