Directeur-Generaal CBS heeft afscheid genomen

/ Auteur: Miriam van der Sangen
Tjark Tjin-A-Tsoi
© Sjoerd van der Hucht Fotografie
Directeur-Generaal Tjark Tjin-A-Tsoi heeft afscheid genomen van het CBS. Per 1 april 2020 is hij benoemd tot voorzitter van de Raad van bestuur van Sanquin.

Tjin-A-Tsoi trad in april 2014 aan als Directeur-Generaal van het CBS. De organisatie stond toen voor de uitdaging stevige bezuinigingen door te voeren en tegelijkertijd te investeren in kwaliteit, innovatie en nieuwe IT-infrastructuur. Daarnaast was er behoefte de maatschappelijke waarde en het gebruik van de officiële statistiek te vergroten. Op basis van een strategisch tienpuntenplan is onder zijn leiding geïnvesteerd in de interne organisatie en is een professionele communicatiestrategie en -infrastructuur ontwikkeld. Daarnaast is het CBS nóg meer gaan inspelen op de behoefte aan statistische informatie van overheid en samenleving. Zo is onder andere de Monitor Brede Welvaart geïntroduceerd, die een veel breder inzicht geeft in de staat van de economie en welzijn van Nederland dan het traditionele BBP-cijfer.

Voor een overzicht van de mijlpalen die onder leiding van Tjin-A-Tsoi gedurende 2014–2020 zijn bereikt, bekijk bijgaand overzicht.

[video: https://www.cbs.nlnl-nl/video/f66baf57e3b844ee92deecac683852ae]