Het verhaal achter het cijfer 8758: Heerlen krimpt

© Hollandse Hoogte
Steden groeien explosief, maar Heerlen krimpt. De afgelopen 20 jaar is het aantal inwoners sterk afgenomen, met 8758 om precies te zijn. Hoe kan het dat Heerlen niet van de algemene populariteit van de stad weet te profiteren? Wat zegt die ontwikkeling over de geschiedenis en toekomst van Heerlen?

Jan Latten (Hoofddemograaf CBS, Hoogleraar Sociale Demografie UvA) vertelt in deze podcast over de moderne geschiedenis van verstedelijking in Nederland. En we vroegen inwoners van Heerlen - en Maurice Hermans (onderzoeker NEIMED, auteur 'De Antistad') in het bijzonder welke oplossingen zij zien.
Deze podcast is door De Kostgangers gemaakt in opdracht van CBS.

[video: https://www.cbs.nlnl-nl/video/244e45d123fb4d2c8728b37fe7879da6]