CBS'er Arco van Strien krijgt internationale prijs

Van 16-21 september 2013 organiseerde de European Bird Census Council in het Roemeense Cluj haar 19e congres Bird Numbers. Tijdens dit congres, dat ongeveer 250 deelnemers uit vrijwel alle Europese landen trok, hield Arco van Strien (CBS) een lezing over de manier waarop vogeltellingen gedaan kunnen worden en de mogelijkheden om uit niet-gestandaardiseerde vogelwaarnemingen trends voor heel Europa af te leiden. Van Strien en zijn collega’s van het CBS ontwikkelden een statistische procedure om de resultaten van vogeltellingen in afzonderlijke landen te combineren tot één Europees geheel. 

Op het congres kreeg Van Strien de European Bird Census Council Award 2013 uitgereikt vanwege zijn inzet voor de vogelmonitoring in Europa en zijn statistische programma dat vrijwel alle EU-lidstaten gebruiken.