CBS organiseert economiewedstrijd voor scholen

Logo Conjunctuurbekerstrijd

Het CBS organiseert in september de ConjunctuurBekerStrijd. Scholieren met economie in hun vakkenpakket voorspellen met hun docent de Nederlandse conjunctuur. De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen in havo-5, vwo-5 en vwo-6. Van 10 verschillende conjunctuurindicatoren, zoals inflatie en werkloosheid, ramen zij de ontwikkeling in 2012. Vóór 1 oktober moeten ze de voorspellingen inleveren. De uitslag maakt het CBS in maart 2013 bekend. De winnende klas wint een bokaal en een uitje met de hele klas.
Docenten kunnen hun klas inschrijven via de website CBS in de Klas. Op deze website biedt het CBS nog meer materiaal aan voor de economie-, aardrijkskunde-, of maatschappijleerles.

Te voorspellen indicatoren

Indicatoren