Denk mee met het CBS

Glimlachende jonge vrouw met hoofdtelefoon en laptop die bij bureau werkt
© Hollandse Hoogte / Westend61

Het CBS maakt betrouwbare cijfers op basis van data over en uit de samenleving voor beleidsmakers, onderwijs en wetenschap en iedereen in de samenleving die dat nodig heeft. Cijfers en feiten die juist nu belangrijker zijn dan ooit. We verspreiden deze cijfers vooral via de landelijke media maar ook via eigen kanalen zoals onze website, Statline en het Open Data Portaal. We doen er alles aan om onze informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, maar dit kan altijd beter. Wil jij met ons meedenken hoe we het voor jou zo makkelijk mogelijk kunnen maken om onze cijfers en artikelen te vinden en daarmee het antwoord te geven op jouw (statistische) vraag?

Meld je dan via het formulier hieronder aan voor deelname aan ons onderzoek.

Opzet onderzoek

Om onze digitale dienstverlening continu te verbeteren gaan we structureel met gebruikers in gesprek over hun ervaringen, wensen en behoeften. Dit doen we via interviews bij ons op kantoor of online via Zoom. Afhankelijk van het onderzoek gaan we dieper in op wat jij belangrijk vindt of kijken we samen hoe jij een bepaald product van het CBS gebruikt, bijvoorbeeld Statline of Open Data. Zo krijgen we een beter beeld van het gebruik, de gebruikerservaring en de vraag naar informatie. En kunnen we de toegankelijkheid van onze cijfers en artikelen nog beter laten aansluiten op de wensen van gebruikers. Een interview duurt 30 tot 60 minuten. Als dank voor je deelname ontvang je na afloop van het onderzoek een VVV-bon ter waarde van € 25,-.

Jouw gegevens zijn veilig

Bij het CBS heeft bescherming van de privacy van iedereen die ons informatie geeft de hoogste prioriteit. Het interview wordt opgenomen (audio en video); dat doen we niet alleen voor analyse doeleinden maar ook omdat de interviewer zo zijn volledige aandacht bij het gesprek kan houden. Vanzelfsprekend houden we ons aan de AVG-richtlijnen en gaan we zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Deze worden gescheiden van de antwoorden, die worden geanonimiseerd. De opname van het interview wordt na uitwerking en analyse vernietigd.

Hoe kan ik deelnemen?

Wil je deelnemen aan één van onze onderzoeken? Meld je dan via onderstaand formulier aan. Om het interview goed voor te bereiden, vragen we je om enkele gegevens evenals je e-mailadres en je telefoonnummer. Zodat we je kunnen benaderen om een afspraak te maken voor één van de komende onderzoeken. Ook vragen we je alvast om toestemming om het interview voor analysedoeleinden op te nemen.

Inschrijfformulier

Je browser wordt niet ondersteund. Upgrade je browser. Je hebt een inconsistente user-agent geleverd bij het oplossen van de uitdaging. Mogelijk heb je browserextensies of -instellingen ingeschakeld om de user-agent te vervalsen en moet je deze uitschakelen om door te gaan. Een deel van Turnstile is per ongeluk in de cache opgeslagen. Wis gelieve je cache. De tijd op de klok klopt niet. Zet je klok op de juiste tijd. Een ongespecificeerde fout heeft zich voorgedaan.