Onderzoek naar beschikbaarheid SDG’s op CN afgerond

Rode reiger tegen een achtergrond van een vrachtschip dat aan het laden is
© ANP
Eerste onderzoek naar beschikbaarheid indicatoren voor de Sustainable Development Goals op Caribisch Nederland afgerond

Het CBS heedft een rapportage opgesteld over de beschikbaarheid van de indicatoren uit hoofdstuk 4 van de Monitor Brede Welvaart & SDG’s, voor Caribisch Nederland (CN). Deze publicatie is vandaag verschenen.

Het onderzoek heeft de beschikbaarheid van de 267 MBW&SDG’s indicatoren, de zogenaamde SDGplusindicatoren, bekeken. De SDGplusindicatoren zijn ‘officiële’ SDG-indicatoren, aangevuld met indicatoren uit de Monitor Brede Welvaart. Thema’s die op de eilanden belangrijk bevonden worden zijn o.a. armoede, economie, natuur en toerisme. Het onderzoek is bekostigd door de vaste kamer Commissie Koninkrijksrelaties.