Verkiezingen: Participatie, Vertrouwen en Integratie

Ebooks:

Kaft Verkiezingen: Participatie, Vertrouwen en Integratie

Dit boek beschrijft de achtergronden van het stemgedrag van het electoraat op basis van het Nationaal Kiezersonderzoek dat rond de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010 is uitgevoerd. Dit gebeurt vanuit het perspectief van sociale samenhang met het drieluik participatie, vertrouwen en integratie. Wie doet mee aan verkiezingen, en wie niet? Hoe sterk is het vertrouwen van de kiezers in de democratie, in de verkiezingen, en in politici? Hoe denken de achterbannen van de politieke partijen over de Europese eenwording, de hypotheekrenteaftrek, de pensioengerechtigde leeftijd, en allochtonen? En welke nationale problemen moeten volgens de kiezer met voorrang aangepakt worden?

Verkiezingen: Participatie, Vertrouwen en Integratie