Toerisme en recreatie in cijfers 2009

Toerisme en recreatie in cijfers 2009

De publicatie Toerisme en recreatie in cijfers 2009 geeft een actueel samenhangend statistisch overzicht van toerisme en recreatie in ruime zin. U kunt in deze publicatie terecht voor cijfers over het vakantiegedrag van Nederlanders en buitenlanders in Nederland, en voor cijfers over recreatie- en vrijetijdsgedrag van Nederlanders in het bijzonder. Daarnaast vindt U cijfers over ‘toeristisch Nederland’ in internationaal perspectief.

In deze publicatie is gebruik gemaakt van cijfers uit CBS-onderzoeken en externe bronnen. Naast de CBS-onderzoeken naar de Nederlandse logiesaccommodaties, Zwembaden en Sportaccommodaties, Watersport en Inkomend Toerisme en het Continue Vakantie Onderzoek is ook informatie van de Nederlandse Bank, Eurostat, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Wereld Toerisme Organisatie opgenomen. Ook vindt u in deze publicatie recente CBS-cijfers uit de Satellietrekening Toerisme.

Deze uitgave vormt een onderdeel van een publicatiereeks die in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen wordt opgesteld. In deze reeks verschenen eerder dit jaar ‘Vakanties van Nederlanders’ en ‘Toerisme in Nederland, het gebruik van logiesaccommodaties’.

Toerisme en recreatie in cijfers 2009