Aflevering 11 Wat dreef de stijgende prijzen van koopwoningen?

logo podcast cijfers voor iedereen
Begin dit jaar waren de prijzen van bestaande koopwoningen bijna 91% procent hoger dan 2013, toen de huizenprijzen een dieptepunt bereikten. CBS-econoom en -woordvoerder Frank Notten is daar samen met zijn collega’s onlangs dieper ingedoken en op zoek gegaan naar oorzaken. Klopt het dat er te weinig gebouwd is? Komt het toch door de lage rente? Of speelt er toch nog iets anders? Een gesprek met journalist en programmamaker Liesbeth Staats over een onderwerp dat in menig huiskamer over de tafel gaat. Kortom: wat dreef nou die stijgende huizenprijzen?

Podcast Cijfers voor iedereen

Cijfers voor iedereen is een serie podcasts waarin het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een actueel thema belicht met de deskundigheid van zijn experts. Liesbeth Staats, journalist en programmamaker, bevraagt onze statistici elke maand over de cijfers achter het maatschappelijk debat. Ons doel is het maatschappelijk debat laden met feiten, cijfers en duiding om zo desinformatie te voorkomen. Immers: voor wat feitelijk gebeurt.