Aflevering 8: Over koopkracht en inkomensongelijkheid

logo cbs podcast cijfers voor iedereen
In deze aflevering van Cijfers voor Iedereen spreekt journaliste en programmamaakster Liesbeth Staats met Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS. Een gesprek over koopkracht en inkomensongelijkheid. Klopt het dat we er alleen maar op achteruit gaan? En dat de rijken rijker worden en de armen armer? Het CBS heeft het onderzocht samen met de Universiteit Leiden en over die studie spreekt Liesbeth Peter Hein.

Podcast Cijfers voor iedereen

Cijfers voor iedereen is een serie podcasts waarin het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een actueel thema belicht met de deskundigheid van zijn experts. Liesbeth Staats, journalist en programmamaker, bevraagt onze statistici elke maand over de cijfers achter het maatschappelijk debat. Ons doel is het maatschappelijk debat laden met feiten, cijfers en duiding om zo desinformatie te voorkomen. Immers: voor wat feitelijk gebeurt.