Economische groei in Leiden, 2016-2022

© Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie
Cijfers over economische groei in Nederland, Zuid-Holland, Leiden en Bollenstreek, regio Leiden, Holland-Rijnland en de gemeente Leiden voor de periode 2016 tot en met 2022.

Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden, de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) en Holland-Rijnland is de economische groei voor de periode 2016-2022 berekend. Ter vergelijking zijn de cijfers over Nederland, Zuid-Holland en Agglomeratie Leiden en Bollenstreek ook opgenomen. Dit onderzoek is uitgevoerd door UDC/Leiden071 op verzoek van de gemeente Leiden.

In deze publicatie is het gemeentelijke groeicijfer over 2022 herzien op basis van nieuwe broninformatie. Het cijfer is ook beschikbaar gesteld naar vier bedrijfstakken. Daarnaast zijn de cijfers over het jaar 2021 aangepast met nieuwe gemeentelijke brondata. Zowel de uitkomsten van 2021 als 2022 zijn aangesloten op de herziene macrototalen van Nationale Rekeningen.