Dashboard Stromen in en uit de bijstand in Den Haag

© Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Dashboard over de stromen in en uit de bijstand in de gemeente Den Haag 2017-2022

Om meer inzicht te krijgen in onder meer de actuele in- en uitstroom van de bijstand en succesvolle uitstromers in Den Haag is een dashboard ontwikkeld.

Het betreft een monitor die elk half jaar laat zien hoeveel mensen in Den Haag zijn in- en uitgestroomd in de bijstand naar diverse achtergrondkenmerken. Deze monitor geeft de belangrijkste indicatoren weer van de in- en uitstroom, waaronder instroom door verhuizing, na een ww-uitkering of bijvoorbeeld door scheiding en uitstroom vanwege overlijden/verhuizing, het vinden van werk, e.d. Bij de uitstroom worden de mensen daarnaast op meer momenten in de tijd gevolgd, zodat ook inzichtelijk wordt in hoeverre de uitstroom duurzaam is.

Het dashboard is ontwikkeld binnen het Urban Data Center/Den Haag en bekostigd door de gemeente Den Haag.