Musea naar provincie en type, 2015-2021

twee bezoekers van een museum bekijken een schilderij
© Hollandse Hoogte / Richard Brocken
Cijfers over musea in Nederland, het aantal bezoeken en kenmerken van bezoekers, werknemers, collecties en financiën over de periode van 2015 tot en met 2021.

Deze aanvullende tabellenset is samengesteld op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. De tijdreeks bevat gegevens over de jaren 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021. De tabellenset bevat 6 uitgebreide tabellen waarin de resultaten worden uitgesplitst naar provincie, type museum (beeldende kunst en overige musea), naar geregistreerde (BIS en overig geregistreerd) en niet geregistreerde musea, naar aard van de collectie (kunst, geschiedenis, natuurhistorie, bedrijf en techniek, volkenkunde, overig) en naar museumgrootte (klein, middelgroot en groot).

Deze tabellenset is ook gedeeld met de Museumvereniging (MV). Met deze partij werkt het CBS samen in het samenstellen van de cijfers.