Omzetontwikkeling van het MKB detailhandel en horeca in Den Haag, 2021

© Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam
Omzetontwikkeling van het MKB detailhandel en horeca in Den Haag, naar stadsdeel en winkelgebied, 2021
Op verzoek van de gemeente Den Haag brengt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) regionale omzetgegevens van het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Den Haag in kaart. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de regio's gemeente Den Haag, acht stadsdelen (Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek) en 69 kernwinkelgebieden. Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen de sectoren Detailhandel en Horeca. De cijfers hebben betrekking op MKB-bedrijven en de sectoren detailhandel en horeca. Voor dit onderzoek heeft geen extra enquêtering plaatsgevonden, de gegevens waren reeds beschikbaar. De afbakening van de gebieden en de sectoren is afgestemd tussen de gemeente Den Haag en het CBS.