Economische groei in Leiden, 2016-2021*

© Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie
Economische groei in Nederland, Zuid-Holland, Leiden en Bollenstreek, regio Leiden, Leiden 2016 – 2021*

Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden en de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) is de economische groei voor de periode 2016-2021 berekend. Ter vergelijking zijn de cijfers over Nederland, Zuid-Holland en Agglomeratie Leiden en Bollenstreek ook opgenomen. Dit onderzoek is uitgevoerd door UDC/Leiden071 op verzoek van de gemeente Leiden.

In deze publicatie is het gemeentelijke groeicijfer over 2021 herzien op basis van nieuwe broninformatie. Het cijfer is ook beschikbaar gesteld naar vier bedrijfstakken. Daarnaast zijn de cijfers over het jaar 2020 aangepast met nieuwe gemeentelijke brondata. Zowel de uitkomsten van 2020 als 2021 zijn aangesloten op de herziene macrototalen van Nationale Rekeningen.