Voortijdig schoolverlaters, Oost-Gelderland, 2018-2020

© Hollandse Hoogte / David Rozing
Percentage voortijdig schoolverlaters, doorstromers en uitstromers uit het onderwijs, naar gemeente, 2018 t/m 2020.
Het Datalab Gelderland-Oost (DatalabGO) is een samenwerkingsverband tussen 8 gemeenten in Oost-Gelderland op het gebied van onderzoek en statistiek. De 8 gemeenten zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Zij willen graag weten hoeveel jongeren van 15 t/m 22 jaar voortijdig schoolverlater zijn. Daarvoor is onderzoek gedaan naar het aantal jongeren in deze leeftijdsgroep die per jaar binnen het onderwijs doorstroomt, het onderwijs verlaat met een startkwalificatie of het onderwijs verlaat zonder startkwalificatie. Deze laatste groep wordt gezien als voortijdig schoolverlaters. De gegevens zijn uitgesplitst naar gemeente en naar jaar en worden gepubliceerd in een openbaar toegankelijk dashboard op de website van DatalabGO. Deze gegevens zijn opgenomen in een openbaar dashboard van DatalabGO. Bekostigd door: DatalabGO.