Verdrinkingen, 2021

Over dit onderwerp zijn nieuwere cijfers beschikbaar. Bekijk de laatste cijfers.
Staafdiagram
Het aantal verdrinkingen onder inwoners van Nederland en niet-ingezeten, naar leeftijd, geslacht en herkomst, over de jaren 1950-2021.
Dit nieuwsbericht bevat twee aspecten. Ten eerste worden cijfers weergegeven over de accidentele verdrinkingen, dus niet om verdrinking bij een vervoersongeval, zelfdoding, moord of overige oorzaken. Dit zijn zowel verdrinkingen binnenshuis, bijvoorbeeld in de badkuip of een binnenzwembad, als verdrinkingen buiten. Ten tweede worden cijfers getoond over niet-accidentele verdrinkingen, waaronder zelfdoding, vervoersongevallen en overige verdrinkingen. De cijfers over inwoners betreffen mensen die in Nederland woonden en op het moment van overlijden stonden ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).