Musea naar provincie en type, 2009-2020

grafiek
© Hollandse Hoogte / Richard Brocken
Cijfers over musea in Nederland, het aantal bezoeken en kenmerken van bezoekers, werknemers, collecties en financiën over de periode van 2009 tot en met 2020 en de impact van corona in 2020.
Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed zijn twee aanvullende tabellensets samengesteld. Elke tabellenset bevat 6 uitgebreide tabellen waarin de resultaten worden uitgesplitst naar provincie, type museum (beeldende kunst en overige musea), naar geregistreerde (BIS en overig geregistreerd) en niet geregistreerde musea, naar aard van de collectie (kunst, geschiedenis, natuurhistorie, bedrijf en techniek, volkenkunde, overig) en naar museumgrootte.

De jaarlijkse tabellenset geeft een tijdreeks met gegevens over de jaren 2009, 2011, 2013 en de periode 2015-2020.
De COVID tabellenset geeft inzicht in een aantal nieuwe variabelen die aan het onderzoek zijn toegevoegd naar aanleiding van de coronacrisis. Deze tabellenset bevat voornamelijk gegevens over het jaar 2020 en enkele referentiegegevens over het jaar 2019.