Werkgelegenheid regio Eindhoven 2014-2021

TU delft
© Hollandse Hoogte / Bart van Overbeeke Fotografie
De gemeente Eindhoven heeft het CBS UDC/Eindhoven verzocht om voor de tien grootste werkgevers in de regio Eindhoven te bepalen wat hun totale werkgelegenheid is, hoe deze verdeeld is in vaste en flexibele contracten en hoe deze zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De populatie van de tabel bestaat uit de tien werkgevers die de meeste werkgelegenheid bieden in het Stedelijk Gebied Eindhoven op 1 januari 2020.
De basis voor dit onderzoek wordt gevormd door een lijst met de grootste werkgevers in de regio Eindhoven. Deze zijn vervolgens gekoppeld aan het Algemeen Bedrijvenregister (ABR) van het CBS. Daarna werden voor alle ondernemingen de werknemers bepaald. Tot slot werd met behulp van de polisadministratie bepaald of werknemers een vaste of flexibele arbeidsrelatie hadden. Hieruit werd vervolgens de werkgelegenheid afgeleid.