Maritieme monitoren, 2019-2020

vrachtboot
© Hollandse Hoogte / Flip Franssen
Economische- en arbeidsmarktindicatoren voor de maritieme sectoren in Nederland in 2019 en 2020.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft jaarlijks opdracht voor het samenstellen van de maritieme monitoren: de maritieme arbeidsmarktmonitor, maritieme monitor, de havenmonitor en de binnenhavenmonitor. Om een hoge kwaliteit van de cijfers te waarborgen is ervoor gekozen om de nieuwe monitoren bottom-up samen te stellen, waarbij de economische kerncijfers en arbeidsmarktindicatoren grotendeels met behulp van CBS-data worden berekend. De CBS-cijfers worden gebruikt als input voor het samenstellen van de Maritieme Monitor, de maritieme arbeidsmarktmonitor, de binnenhavenmonitor en de Havenmonitor. Dit onderzoek is bekostigd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Dit onderzoek is bekostigd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.