Arbeidsmarkt Oost-Gelderland, 2019-2020

Studenten met laptop
© Hollandse Hoogte / David Rozing
Arbeids- en uitkeringssituatie van personen in Oost-Gelderland, naar gemeente en achtergrondkenmerken, 2019 en 2020.
Het Datalab Gelderland-Oost (DatalabGO) is een samenwerkingsverband tussen 8 gemeenten in Oost-Gelderland op het gebied van onderzoek en statistiek. De 8 gemeenten zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Zij willen graag weten in hoeverre inwoners in 2020 een baan hadden of een uitkering ontvingen en in hoeverre dit verschilt van 2019. Daarom is aan het CBS gevraagd om een cohortonderzoek uit te voeren waarbij de beroepsbevolking van de 8 gemeenten in 2019 en 2020 worden gevolgd in de tijd en waarbij elk halfjaar wordt gekeken hoeveel personen een baan of uitkering ontvingen en hoeveel personen van een baan naar een uitkering en vice versa zijn gestroomd. Bij uitkeringen gaat het om een WW-, AO-, of uitkering in het kader van de Participatiewetg. Op deze manier wordt een ontwikkeling zichtbaar gemaakt. Tevens is bij personen met een baan of uitkering een aantal kenmerken in beeld gebracht, zoals contractsoort, aantal urencontract en sector in het geval van een baan, de uitkeringsduur in het geval van een uitkering en leeftijd en migratieachtergrond. Bekostigd door: DatalabGO.