Verplaatsingen naar vervoerwijze, 2018/2019

Verplaatsingen van inwoners van de Stadsregio Parkstad Limburg naar vervoerwijze, 2018/2019.
Dit onderzoek brengt de verplaatsingen van inwoners van de Stadsregio Parkstad Limburg in beeld voor de periode 2018/2019. Naast de gehele stadsregio, worden de cijfers ook voor de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Brunssum en Landgraaf (gecombineerd) en Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen (gecombineerd) getoond alsook voor heel de provincie Limburg en Nederland. De verplaatsingen worden uitgesplitst naar de vervoerwijzen 'personenauto' (met de subcategorieën autobestuurder en autopassagier), 'fiets', 'lopen' en 'overige vervoerwijze' (met openbaar vervoer als subcategorie). De onderzoekspopulatie is de Nederlandse bevolking van 6 jaar of ouder in particuliere huishoudens. Opdrachtgever: Gemeente Heerlen.