Inkomen gebruikers wmo-voorzieningen Groningen

foto scootmobiel op het zebrapad
© Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
Gebruik van Wmo-voorzieningen door inwoners van de gemeente Groningen uitgesplitst naar inkomen.
Op 1 januari 2019 is het abonnementstarief voor Wmo-voorzieningen ingevoerd. Wmo-cliënten betalen hierbij een vast bedrag per maand voor de voorzieningen die zij afnemen. Het bedrag dat zij betalen is, anders dan voorheen, niet afhankelijk van hun zorgomvang, gebruik, inkomen, vermogen of huishoudsamenstelling. De gemeente vraagt zich af of deze verandering een aanzuigende werking heeft op het gebruik van Wmo-voorzieningen. Het onderzoek is een herhaling van een onderzoek uit 2019.

Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van de gemeente Groningen op de remote acces omgeving van het CBS onder begeleiding van het Urban Data Center regio Groningen.