Verplaatsingen regio Groningen-Assen, 2018 - 2019

Plaatje busstation
© Hollandse Hoogte / Novum RegioFoto
Tabellen over de mobiliteit en het verplaatsingsgedrag van de Nederlandse bevolking in, van en naar de regio Groningen – Assen (exclusief gemeente Groningen) naar de gebruikte vervoermiddelen in de periode 2018/2019.
De regio Groningen-Assen heeft het CBS Urban Data Center regio Groningen gevraagd om de verplaatsingen in beeld te brengen. Op basis van het onderzoek Onderweg in Nederland (ODiN) heeft het CBS/UDC een maatwerktabellenset voor de regio Groningen-Assen opgesteld met actuele informatie over het aantal verplaatsingen en de verdeling ervan naar vervoerwijze. Hiervoor zijn de resultaten van de jaren 2018 en 2019 samengevoegd om de betrouwbaarheid van de cijfers te garanderen.

Bekostigd door: regio Groningen-Assen.