Vakanties van Nederlanders in de eerste drie kwartalen van 2020

Strandwandelaars met paraplu
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz
In deze tabellen worden de cijfers gepresenteerd die ten grondslag liggen aan het nieuwbericht ‘Nederlanders in zomer 2020 vaker op vakantie in eigen land’. Dit nieuwsbericht gaat over het de binnenlandse en buitenlandse vakanties Nederlanders in de eerste drie kwartalen van 2020 en hun vakantie-uitgaven.

Op basis van gegevens uit het Continu Vakantieonderzoek is gekeken naar het aantal vakanties en de vakantie-uitgaven van inwoners van Nederland in de eerste drie kwartalen van 2020 ten opzichte van 2019. Hiermee wordt een beeld gegeven van het effect van de Coronacrisis op het vakantiegedrag van Nederlanders in binnen- en buitenland en de daarmee samenhangende uitgaven t/m september dit jaar.

Het nieuwsbericht waarvoor deze cijfers zijn berekend is verschenen op 23 december 2020.