Omzetontwikkeling winkelgebieden Den Haag, 2013-2019

plaatje drukke winkelstraat
© Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
Omzetontwikkeling winkelgebieden gemeente Den Haag en stadsdelen, 2013-2019
Op verzoek van de gemeente Den Haag brengt het Urban Data Center (UDC) Den Haag van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) regionale omzetgegevens in kaart. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de regio's gemeente Den Haag, 8 stadsdelen (Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Loosduinen, Leidschenveen-Ypenburg, Scheveningen en Segbroek) en 69 kernwinkelgebieden. Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen de sectoren Detailhandel en Horeca. Ook worden er uitsplitsingen gemaakt voor het MKB en de sectoren detailhandel food, detailhandel non-food, hotels en restaurants en cafés. Dit onderzoek is bekostigd door de gemeente Den Haag.