Vakanties van Nederlanders in tweede kwartaal 2020

De cijfers achter de tabellen van het nieuwbericht ‘Aantal vakantiegangers bereikt historisch dieptepunt’. Dit nieuwsbericht gaat over het aantal Nederlanders dat in de het tweede kwartaal van 2020, tijdens de coronacrisis, op vakantie is in binnen en buitenland hun vakantie-uitgaven.
Op basis van gegevens uit het Continu Vakantieonderzoek is gekeken naar het aantal vakanties en de vakantie-uitgaven van inwoners van Nederland in de eerste helft van 2020 ten opzichte van 2019. Deze periode is de start van de Coronacrisis en geven een beeld van het effect van deze crisis op de toeristische activiteiten en uitgaven van Nederlanders.
Deze cijfers zijn berekend voor een nieuwbericht dat op 15 september 2020 verscheen en is getiteld: ‘Aantal vakantiegangers bereikt historisch dieptepunt.