Verkooppunten alcoholhoudende drank, oktober 2019

Verkooppunten alcoholhoudende drank, uitgesplitst naar detailhandel, horeca en verkoopkanalen fysiek en online, oktober 2019.

Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) brengt het CBS het aantal alcoholverkooppunten in oktober 2019 in kaart. Hierbij maakt het CBS onderscheid tussen het aantal fysieke verkooppunten (winkels en horecagelegenheden) en het aantal online verkooppunten (websites).

Er is voor de bedrijven in de detailhandel en horeca onderzocht of deze fysiek en/of online alcoholische dranken verkopen. Het gaat dan uiteraard om bedrijven als cafés en slijterijen, maar ook om bijvoorbeeld delicatessenwinkels die naast een aantal levensmiddelen ook wijn of port verkopen, en om restaurants die alcoholische dranken schenken of bezorgen. Andere alcoholhoudende artikelen anders dan drank, zoals b.v. bonbons of drogisterijartikelen, zijn niet meegenomen in dit onderzoek.