Kerncijfers postcodegebieden, 2014-2012

CBS biedt een bestand aan van alle postcodegebieden in Nederland. Het gaat om de meest gedetailleerde versie van de postcode, de zogenaamde 6-cijferige postcode (1234AB). Dit zijn ruim 430.000 individuele postcodes. Aan elke postcode is een reeks van demografische en sociaaleconomische variabelen gekoppeld. Een uitgebreide beschrijving van het bestand is bijgevoegd.

Anders dan bijvoorbeeld open data van CBS wordt dit bestand niet kosteloos beschikbaar gesteld. Het maken van dit omvangrijke bestand is geen onderdeel van het standaard werkpakket van CBS, maar valt onder maatwerk waarvoor CBS een vergoeding vraagt. Ook zijn er voorwaarden verbonden aan het gebruik.

Bent u geïnteresseerd in dit postcodebestand? Informeer naar de voorwaarden en kosten bij het Centrum voor Beleidsstatistiek.

Beschrijving bestand: