Zorggebruik

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoeken welke zorg en ondersteuning mensen gebruiken en nodig hebben. Het kan daarbij gaan om hulp uit eigen kring, maar ook om gefinancierde ondersteuning. Ook als mensen geen gezondheidsproblemen hebben of nauwelijks zorg gebruiken, willen we dat graag weten

Hoe doe ik mee?

 

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Zorggebruik.

Waarom dit onderzoek?

 

We voeren dit onderzoek uit op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De resultaten van het onderzoek helpen het ministerie van VWS bij het maken van het zorgbeleid. Het ministerie krijgt dankzij het onderzoek beter inzicht in de zorgbehoeftes van inwoners van Nederland.

 

Waarom ben ik uitgekozen?

 

U bent uitgekozen omdat u eerder heeft meegedaan aan het Gezondheidsonderzoek of het Onderzoek Sociale Samenhang. Daarbij heeft u aangegeven dat we nog een keer contact met u mogen opnemen. Daarom nodigen we u graag uit voor dit vervolgonderzoek. Voor dit onderzoek is slechts een klein aantal mensen gevraagd om mee te doen. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

 

Uw gegevens zijn veilig

 

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy

Beloning

Bij de eerste brief die u van het CBS ontving, kreeg u een cadeaukaart ter waarde van €5,-. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Resultaten van eerder onderzoek naar het gebruik van zorg en ondersteuning vindt u hieronder bij 'Relevante links'.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.