Woononderzoek Nederland

© Hollandse Hoogte

Hoe beleeft u uw woonomgeving? Zijn er dingen die u aan uw koop- of huurwoning wilt veranderen? Dit soort vragen worden gesteld in het driejaarlijks Woononderzoek Nederland. Een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Hoe doe ik mee?

Uitnodiging van het CBS

Een uitnodiging van het CBS is ondertekend door de directeur van het CBS. Heeft u een uitnodiging gekregen van het CBS om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Woononderzoek Nederland.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Uitnodiging van I&O Research

Een uitnodiging van I&O Research is ondertekend door de directeur van I&O Research. Heeft u een uitnodiging gekregen van I&O Research om mee te doen aan dit onderzoek? Binnenkort bezoekt een I&O Research-medewerker u om u enkele vragen te stellen.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Voor veel mensen is de woning en buurt waarin ze wonen erg belangrijk. Wij onderzoeken nu hoe u over uw woonsituatie denkt. Want zo krijgen we een beter beeld van wat de mensen in Nederland belangrijk vinden en wat hun ervaringen zijn. En kunnen woonsituaties in de toekomst verbeterd worden.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy. 

Beloning

Bij de eerste brief die u van het CBS ontving, kreeg u een VVV Cadeaukaart ter waarde van € 5,-. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Resultaten uit eerdere onderzoeken vindt u op Woononderzoek Nederland en in onderstaande StatLine tabellen:

Contact

Uitnodiging van het CBS

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

 

Uitnodiging van I&O Research

Wilt u contact opnemen met I&O Research? Bel gerust op 0800-0191 (gratis). U kunt ook naar woon@ioresearch.nl mailen.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.