fietsers tussen bloeiende bollenvelden
© ANP

Vrije Tijd

Sport en cultuur brengt mensen samen. Veel mensen beleven in hun vrije tijd veel plezier aan sport en cultuur. Daarom is het belangrijk dat iedereen in Nederland gebruik kan maken van voorzieningen op dit gebied. Zijn er voldoende voorzieningen? En zijn deze voor iedereen toegankelijk?

Het onderzoek Vrije Tijd wordt uitgevoerd door het CBS in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit onderzoek gaat over de manier waarop wij in Nederland onze vrije tijd besteden. Wij zijn benieuwd wat u in uw vrije tijd het liefst doet.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen. Klik op: Vrije Tijd.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om het sport- en cultuurbeleid voor de komende jaren te ontwikkelen. Door uw medewerking kan beleid beter afgestemd worden op de wensen van de Nederlandse bevolking.  

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.  

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een cadeaukaart ter waarde van €5,-. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Klik bij 'relevante links' om de resultaten van het onderzoek van 2018 te bekijken.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.