Tijdsbesteding

© CBS

Het Tijdsbestedingsonderzoek wordt uitgevoerd door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Sinds 2011 zorgt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor de gegevensverzameling.

Het CBS nodigt een aantal inwoners van Nederland van 10 jaar en ouder uit om deel te nemen aan het onderzoek. Deelnemers wordt gevraagd om een week lang een activiteitendagboek bij te houden.

Hoe doe ik mee?

Heeft u van het CBS een brief ontvangen over het Tijdsbestedingsonderzoek? Een medewerker van het CBS bezoekt u binnenkort thuis om u persoonlijk uit te nodigen.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De resultaten van dit onderzoek geven een beeld van de tijdsbesteding van inwoners van Nederland. Ook tonen de resultaten verschillen tussen groepen. Denk bijvoorbeeld aan verschillen tussen jongeren en ouderen en verschillen tussen mannen en vrouwen. Daarnaast laat het onderzoek ontwikkelingen in de afgelopen jaren zien.

Hoe mensen hun schaarse uren en minuten besteden zegt veel over hun interesses, mogelijkheden en beperkingen. Als we hier meer inzicht in krijgen, kan dat de overheid helpen bij het maken van beleid. 

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Bij de eerste brief die u van het CBS ontving, kreeg u een VVV cadeaukaart ter waarde van    € 5,-. Als u deelneemt aan het onderzoek, krijgt u ook nog een VVV cadeaukaart ter waarde van € 10,-. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen

Resultaten

Resultaten van eerder onderzoek naar tijdsbesteding vindt u hieronder bij 'Relevante links'.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.