Sociale Samenhang

Vluchtelingen uit Syrie werken mee in het Repair Cafe in de stad Groningen. Een syrische jongen schut een nederlands gezin de hand.
© Hollandse Hoogte

In onze samenleving verandert er steeds veel. De verschillende veranderingen hebben invloed op de leefsituatie van mensen in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil met het onderzoek Sociale Samenhang en Welzijn een goed beeld krijgen van deze invloed. Hoe ziet uw leven eruit?

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen aan het onderzoek Sociale Samenhang.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Om de veranderingen in Nederland in kaart te brengen, gaat dit onderzoek onder andere over: vrijwilligerswerk, sociale contacten, vrije tijd, tevredenheid, gezondheid en vertrouwen in de politiek. Om hierover gegevens te verzamelen, vragen we een aantal mensen om een vragenlijst in te vullen. Wij willen graag dat u ons meehelpt. Zo verzamelen we onmisbare informatie. Deze wordt gebruikt om nieuwe besluiten te nemen die invloed hebben op onze leefsituatie.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek Sociale Samenhang kunt u kans maken op één van de 9 Apple Watches of VVV Cadeaukaarten ter waarde van € 300,-.  Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? U vindt deze informatie op de webpagina Beloningen

Resultaten

Resultaten van eerder onderzoek vindt u hieronder bij ‘Relevante links’.

Of kijk in onderstaande StatLine tabellen:

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.