© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Persoonlijke veiligheid

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet in samenwerking met het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) onderzoek naar de veiligheid in Nederland. Het WODC is het kennisinstituut voor het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Veiligheid is een gevoelig onderwerp waar we graag meer inzicht in krijgen.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Persoonlijke Veiligheid.
Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het onderzoek vindt sinds 2020 eens in de twee jaar plaats. Personen van 16 jaar en ouder worden uitgenodigd om hieraan mee te werken. Het doel van dit onderzoek is meer inzicht te krijgen in de onveilige persoonlijke situaties die mensen meemaken. We willen weten hoe vaak deze situaties voorkomen.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.

Recente artikelen