CBS benoemt Huurman als hoofddirecteur Dataservices, research en innovatie

Joost Huurman
Met ingang van 1 september 2023 wordt Joost Huurman benoemd tot hoofddirecteur Dataservices, research en innovatie én vestigingsdirecteur CBS Heerlen. Hij wordt daarmee ook lid van het Directieberaad van het CBS. Huurman is op dit moment al werkzaam bij het CBS als directeur Research en development, hij vervult ook de rol van Chief Methodology Officer. Hij volgt Rob van Kan op die per 1 september naar Zuyd Hogeschool overstapt.
Directeur-generaal van het CBS, Angelique Berg, zegt over de benoeming: “Ik ben heel blij dat we in Joost een nieuwe hoofddirecteur hebben gevonden. Hij is een ervaren manager binnen het CBS. Hij brengt op deze belangrijke positie stabiliteit en continuïteit voor de hoofddirectie en zorgt voor herkenbaarheid van het CBS in de regio Limburg”.

Huurman zegt over zijn benoeming “Ik heb er zin in om in deze nieuwe rol te gaan starten. In de loop van de jaren heb ik veel ervaring op gedaan bij verschillende onderdelen van de hoofddirectie en ik kijk er naar uit om hier – samen met alle collega’s binnen DRI – verder vorm aan te geven”.

Van Kan naar Zuyd Hogeschool

Rob van Kan, hoofddirecteur Dataservices, research en innovatie én vestigingsdirecteur CBS Heerlen, is per 1 september 2023 benoemd tot Lid van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool. Hij wordt als portefeuillehouder Bedrijfsvoering verantwoordelijk voor onder meer de integrale bedrijfsvoering, finance en control, huisvesting, facilitaire zaken en ICT.

Directeur-Generaal Angelique Berg zegt: “Bij Zuyd Hogeschool heeft Rob een mooie nieuwe uitdaging gevonden. Ontzettend fijn voor Rob, maar voor het CBS natuurlijk een aderlating. Wij wensen Rob veel succes bij Zuyd Hogeschool”.

Van Kan kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij het CBS: “We hebben ons de afgelopen jaren vooral gericht op innovatie en vernieuwing en de organisatie van de hoofddirectie daar ook op aangepast. Het CBS wil gericht verbeteren en doorontwikkelen en ik verwacht ook dat zij alle mooie ontwikkelingen die zijn ingezet, zal doorzetten”.