Wim van Nunspeet benoemd tot plaatsvervangend Directeur-generaal CBS

Den Haag, CBS - 7 juli 2022: Plaatsvervangend DG, Wim van Nunspeet
© Ann-Sophie Falter
Met ingang van 15 juli a.s. is Wim van Nunspeet benoemd tot plaatsvervangend Directeur-generaal bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hij zal in die functie Bert Kroese opvolgen die met ingang van 15 augustus a.s. een functie bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat bekleden.

Wim brengt een jarenlange ervaring als (hoofd)directeur met zich mee. Zo begon zijn loopbaan bij het CBS in 1985 bij de afdeling Nationale Rekeningen. Daarna volgden functies bij de bedrijfseconomische en sociale statistieken. De laatste jaren is hij hoofddirecteur Bedrijfsvoering, IT en Methodologie. Wim zal de rol van plaatsvervangend Directeur–generaal gaan vervullen naast zijn huidige functie.

De reactie van Wim op de benoeming: ‘In de eerste plaats vind ik het heel eervol deze rol te gaan vervullen. In mijn huidige functie staat de ondersteuning en advisering van het hele CBS centraal; dat hoop en verwacht ik in mijn nieuwe rol nog beter te kunnen invullen.’

Directeur–generaal van het CBS Angelique Berg: ‘Wij zijn blij dat we in de persoon van Wim van Nunspeet een nieuwe plaatsvervangend Directeur–generaal hebben gevonden. Wim is een uitstekende kandidaat om deze positie te vervullen gezien zijn staat van dienst binnen het CBS. Ik zie uit naar de samenwerking met Wim en wens hem veel succes met deze nieuwe uitdaging.’